Vezi pe harta Cauti un Cabinet Veterinar in Pitesti?
Luni - Vineri: 09:00 - 19:00
Sambata: 09:00 - 15:00
Duminica: 09:00 - 13:00
Telefon: 0348 42 50 08
0770 92 13 45

Pisici

Ingrijire pisici Am o pisica …

Felicitari pentru noul membru al familiei tale!
Aminteste-ti ca pentru tine el este o parte din viata ta, dar pentru el tu esti toata viata lui. De aceea, iata cateva sfaturi pentru a te bucura de noul tau prieten.

Actiuni obligatorii
  1. 4 saptamani: prima deparazitare
  2. 5 saptamani: a doua deparazitare
  3. 6 saptamani: primul vaccin ( rinotraheitei virale feline, calicivirozei respiratorii feline, panleukopeniei )
  4. 7 saptamani: a treia deparazitare
  5. 8 saptamani: al doilea vaccin ( rinotraheitei virale feline, calicivirozei respiratorii feline, panleukopeniei )
  6. 9 saptamani: a patra deparazitare
  7. 3 luni: vaccinul antirabic

Alimentatia pisicii

Alimente permise: hrana uscata superpremium ( Royal Canin, Vetcomplex ) si sub forma de conserva ( Cat Natura ), fructe ( mere, caise, banane, mango, portocale, pere, ananas, pepene ) si legume ( asparagus, ardei, varza, broccoli, morcovi, castraveti, mazare, spanac ).

Alimente interzise: anumite legume ( ceapa, usturoi, ciuperci ), unele fructe ( struguri, stafide, lamai, limes si grepfruit ). Atentie: pisicile nu sunt animale ierbivore!

Apa este vitala si trebuie asigurata la discretie si proaspata.

Sfaturi de ingrijire pisici:

Litiera trebuie sa fie plasata intr-un spatiu linistit si ferit si trebuie curatata si spalata cu regularitate. Pisicile pot fi usor inhibate de o ladita murdara sau daca este pozitionata intr-un loc circulat si zgomotos. Trebuie sa aiba acces in cel putin 2 locuri de dormit. Un loc de odihna propice ar fi la nivelul podelei, intr-un spatiu inchis cu trei laturi, sau pozitionat la inaltime ( dar bine securizat pentru a nu cadea sau rostogoli ), pentru a-i oferi posibilitatea de a observa activitatea celor din jur.

Jucariile sunt importante pentru a-i asigura o viata activa. Accesoriul pentru ascutit gherutele este recomandat pentru protectia mobilei.

Pisicile sunt animale care pot dormi 13 ore, dar in momentul trezirii devin active. Le place sa stea ascunse si sa vaneze.

Majoritatea pisicilor ajunse la maturitate pot interactiona/socializa cu alte pisici sau alte animale doar daca au fost obisnuite de mici, in special daca au fost crescuti in acelasi mediu. Pisicile prietenoase se vor gudura, se vor spala reciproc si pot ajunge chiar sa imparta acelasi culcus.

Exista insa si reversul: o pisica poate suferi cumplit daca este fortata sa convietuiasca alaturi de o pisica straina sau de un animal nou venit in casa. O a doua pisica adusa in casa ulterior, poate provoca neplaceri, chiar suferinta pentru cea dintai, ele preferand mai degraba solitudine.

Pisicile sunt animale curioase si din acest motiv, ele se pot rani sau chiar muri ( cele mai dese sunt accidentele rutiere si caderile de la etaj ) daca sunt lasate nesupravegheate.

De retinut ca: o pisica poate fi gasita, salvata sau reunita cu stapanii foarte usor, in caz de pierdere sau ratacire, daca este microcipata.

Pisicile nesterilizate pot naste pana la 18 pisoi pe an, insa la maturitate sunt predispuse la infectii uterine sau la tumori mamare.

In ceea ce priveste controalele medicale, acestea sunt recomandate macar o data pe an.
Contacteaza-ne pentru o programare!

In privinta medicatiei, foloseste doar ce ti-a prescris medicul veterinar pentru ca cele destinate cainilor sau oamenilor pot fi toxice pentru pisici.