Caini

Felicitari pentru noul membru al familiei tale! Aminteste-ti ca pentru tine el este o parte din viata ta, dar pentru el tu esti toata viata lui. De aceea, iata cateva sfaturi pentru a te bucura de noul tau prieten.
Actiuni obligatorii
- 4 saptamani: prima deparazitare
- 5 saptamani: a doua deparazitare
- 6 saptamani: primul vaccin ( parvoviroza )
- 7 saptamani: a treia deparazitare
- 8 saptamani: al doilea vaccin ( parvoviroza si jigodie )
- 9 saptamani: a patra deparazitare
- 10 saptamani: al treilea vaccin ( jigodie, hepatita infectioasa, parvoviroza, influenta canina )
- 11 saptamani: a cincea deparazitare
- 12 saptamani: vaccinul polivalent si vaccinul antirabic
IMPORTANT: Pe durata vaccinarii este interzis contactul cainelui dumneavoastra cu alti caini nevaccinati!
Alimentatia cainelui
Alimente permise: hrana uscata superpremium ( Royal Canin, Vetcomplex ) si sub forma de conserva ( Landfleisch ), fructe (mere, caise, banane, mango, portocale, pere, ananas, pepene) si legume (asparagus, ardei, varza, broccoli, morcovi, castraveti, mazare, spanac).
Alimente interzise: Dietele exclusive ( carne - paine ), carnea de porc, oasele de pasare, oasele de miel, oaie, condimente, anumite legume ( ceapa, usturoi, ciuperci ), unele fructe ( struguri, stafide, lamai, limes si grepfruit ).
Apa este vitala si trebuie asigurata la discretie si proaspata.
Sfaturi de ingrijire caini:
In primele luni de viata se recomanda un presulet absorbant pentru a-si face nevoile, dupa incheierea schemei de vaccinare urmand a fi obisnuit afara.
Un caine are nevoie sa-si faca nevoile regulat, in locatii in care se simte in siguranta. Are nevoie de locuri in care sa se ascunda, sa se joace, sa roada. Aveti grija sa-i asigurati locuri de ascuns si jucarii de ros.
Ofera-i o dieta echilibrata potrivita varstei, stilului de viata si starii de sanatate. Numarul de mese (tainuri) pe zi se stabileste in functie de varsta cainilor. Cand sunt pui intre 4-6 mese pe zi sunt suficiente. Cu cat inainteaza in varsta mesele vor fi mai putine, iar atunci cand cainele devine adult se recomanda o masa, maximum doua pe zi. Cantitatea de hrana este stabilita de producatorul hranei respective. De obicei, cantitatea notata pe sac in functie de greutate si varsta se refera la cantitatea totala de hrana pe zi.
Un caine are nevoie de miscare, plimbari lungi, de compania stapanilor sau a altor caini. Antreneaza-l sa raspunda la comenzi cu recompense gustoase, sa nu atace alti caini, alte animale sau oameni.
De retinut ca: un caine poate fi gasit, salvat sau reunit cu stapanii foarte usor, in caz de pierdere sau ratacire, prin microcipare.
Trebuie sa verifici in fiecare zi daca este ranit si sa ii urmaresti comportamentul. In absenta ta, trebuie instruita persoana care il va ingriji.
In ceea ce priveste controalele de rutina la veterinar, acestea sunt recomandate cel putin o data pe an. Contacteaza-ne pentru o programare!
Cainele trebuie deparazitat intern la fiecare 3-4 luni si extern lunar ( daca nu chiar la 3 saptamani ), mai ales din primavara si pana la sfarsitul toamnei si vaccinat anual.
In privinta medicatiei, foloseste doar ce ti-a prescris medicul veterinar pentru ca cele destinate oamenilor pot fi toxice pentru caini.