Vezi pe harta Cauti un Cabinet Veterinar in Pitesti?
Luni - Vineri: 09:00 - 19:00
Sambata: 09:00 - 15:00
Duminica: 09:00 - 13:00
Telefon: 0348 42 50 08
0770 92 13 45

Consultatii veterinare

Iti stam la dispozitie pentru consultatii veterinare

Te asteptam la Cabinetul veterinar MeryVet pentru consultatii veterinare daca ti-ai luat un catel, pentru un control de rutina sau pentru o consultatie pentru o problema specifica de sanatate.

Animalutul tau in functie de varsta si de motivul pentru care ne vizitezi are nevoie de un protocol special de abordare si examinare.

 • Consultatii veterinare destinate juniorilor
 • Ti-ai luat un animalut si vrei sa stii cat mai multe despre ingrijirea si sanatatea lui? Viziteaza-ne si iti vom explica ce trebuie sa faci pentru a-l mentine sanatos si vesel toata viata. In cadrul consultatiei vei primi sfaturi despre necesitatea deparazitarilor interne si externe, planul de vaccinare al puiutului de catel sau pisica, crestere, nutritie, ingrijirea blanitei, a unghiilor si urechilor, cat de des este bine sa-l speli, varsta optima pentru sterilizare, microcipare.

 • Control veterinar de rutina
 • La fel ca si oamenii si animalul tau de companie are nevoie de un control veterinar de rutina. Noi sustinem ideea ca este mai bine sa previi decat sa tratezi. In cadrul acestei consultatii putem verifica starea generala a organismului animalului tau pentru a preveni sau trata stadiul incipient al unor afectiuni.

 • Consultatii veterinare pentru probleme specifice
 • Consultatiile veterinare pentru diverse afectiuni sunt menite sa obtina toate informatiile necesare pentru elaborarea unui diagnostic cert cu scopul de a aplica tratamentul corespunzator si specific. Investigatiile clinice pot fi acompaniate de cele paraclinice. La cabinetul MeryVet puteti beneficia de toate investigatiile moderne de tipul ecografiilor, analizelor de sange, urina si o multitudine de alte teste pentru diverse boli (parvoviroza, jigodie, boli specifice pisicilor etc).

  ×

  Vaccinare si deparazitare

  Deparazitarea este primul act medical pe care il facem pentru sanatatea animalului de companie. Ceea ce nu stiu toti este ca deparazitarea este modul principal prin care putem controla bolile pe care animalul nostru ni le poate transmite. Bolile transmise de animale pot fi foarte grave de aceea un program de deparazitare bine pus la punct este cheia sanatatii noastre in primul rand. Recomandam deparazitarea interna o data la 3 luni pe tot parcursul vietii animalului, indiferent daca este caine sau pisica.

  Deparazitarea este de doua tipuri: interna si externa.

 • Deparazitarea interna se refera la parazitii interni si anume viermii intestinali.
 • Deparazitarea externa se refera la parazitii externi adica cei de pe blanita: pureci, paduchi, capuse, tantari. Parazitii externi transmit boli grave precum: dipilidioza(pureci), babesioza, borelioza- boala Lyme(capuse), dirofilarioza (tantari).
 • In farmacia veterinara MeryVet gasiti cele mai bune produse pentru deparazitare externa si interna dar si sfatul competent al specialistilor pentru a face alegerea cea mai buna pentru tine si companionul tau.

  Vacccinarea unui catel este esentiala pentru sanatatea lui. La cabinetul MeryVet folosim cele mai bune vaccinuri de pe piata atat pentru puiuti cat si pentru adulti.

  Schema recomandată de producătorii de vaccinuri şi urmată de majoritatea medicilor veterinari din România este următoarea:

 • la 6(8) săptămâni se face primul vaccin, împotriva parvovirozei sau împotriva parvovirozei şi a jigodiei
 • la 8(10) săptămâni se repetă primul vaccin
 • la 10(12) săptămâni se face vaccinul polivalent pentru parvoviroza, jigodie hepatita infectioasa, parainfluenta, leptospiroza
 • la 12(14) săptămâni se face rapel la vaccinul polivalent şi se imunizează pentru rabie.
 • Vaccinarea se repetă anual, vaccinul folosit fiind DHPPiL-R.

  Pe lângă aceste vaccinuri folosite în mod frecvent, mai folosim si vaccinuri împotriva coronavirozei (C), a microsporiei (M), a tusei de canisă (KC), in functie de situatia epidemiologica.

  ×

  MICROCIPARE SI PASAPOARTE

  MICROCIPAREA CAINILOR CU STAPAN... OBLIGATORIE?

  Microciparea este o metoda neinvaziva si permanenta de identificare a animalelor de companie, utila in cazul pierderii animalului si obligatorie pentru animalele care sunt scoase din tara. Ordinul reglementeaza obligativitatea detinatorilor de caini din Romania sa identifice şi sa înregistreze cainele in Registrului de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân (RECS).

  Mai exact...

  Fiecare persoana care detine un caine, indiferent de rasa acestuia are obligatia de a se prezenta la cabinetul veterinar in vederea inregistrarii acestuia in termen de maxim 90 de zile de la fatare sau de la achizitionarea unui prieten patruped prin orice mod (donatie, cumparare, etc)

  Si proprietarii care detin un caine cu varsta mai mare de 90 de zile au obligatia de a se prezenta la cabinetul veterinar pentru inregistrare pana la 1 ianuarie 2015

  Inregistrarea consta in microcipare prin introducerea de catre medicul veterinar a unui microcip sub pielea cainelui, in zona gatului. Tot medicul veterinar va inregistra patrupedul in RECS. Cainii care au deja microcip nu mai trebuie sa primeasca inca unul ci doar vor fi notati in registru.

  De asemenea „”Proprietrii de caini au obligatia de a notifica medicului veterinar de libera practica, operator al RECS, in termen de 7 zile de la producerea lor, evenimentele referitoare la animal: vanzare, cumparare, pierdere, disparitie, furt, donatie, moarte” spune ordinul ANSVSA.

  Potrivit reprezentantilor ANSVSA, cainii cu stapan vor putea circula in spatiile publice doar insotiti de proprietar si de carnetul de sanatate care atesta identificarea si inregistrarea animalului in RECS.

  Atentie! Cainii neidentificati si neinregistrati aflati in spatiile publice sunt considerati caini fara stapan si sunt tratati conform prevederilor legale in vigoare.

  Ce este microciparea?

  Microciparea este un procedeu permanent si neinvaziv de implantare subcutanata a unui microcip, in regiunea cervicala a animalului dumneavoastra de companie. De la 1 martie microciparea a devenit obligatorie pentru toti cateii de pe teritoriul Romaniei. Microciparea reprezinta una dintre conditiile obligatorii pentru a putea calatori in strainatate cu animalul dumneavoastra (este necesara si eliberarea unui pasaport international), dar este utila si in cazul in care patrupedul se pierde. Astfel, microciparea ofera o sansa in plus ca animalul dumneavoastra sa se reintoarca acasa.

  Implantarea

  Este un procedeu similar cu injectia obisnuita. Se utilizeaza o seringa speciala de unica folosinta si un ac subtire si steril. Aceasta operatiune nu este dureroasa, nu provoaca hemoragii si nu necesita anestezie.

  Microcipul

  Microcipul este un dispozitiv de dimensiunea unui bob de orez, nu este toxic si nu afecteaza sanatatea animalului. Acesta contine un cod unic ce va fi stocat intr-o baza de date, impreuna cu datele de contact ale stapanului. Dispozitivul detine un sistem antimigrare, astfel el ramane implantat in acelasi loc toata viata. Acest sistem nu necesita baterii, bazandu-se pe unde de joasa frecventa, detectate de un scanner compatibil.

  ×

  ANALIZE DE SANGE

  Iti stam la dispozitie pentru consultatii veterinare

  Analizele de sange pentru animalele de companie au devenit si in Romania o rutina a diagnosticului modern. Indiferent daca este vorba de verificarea starii de sanatate anuala sau pentru o afectiune specifica, la cabinetul nostru puteti beneficia de analize ale sangelui (hemoleucograma, biochimie - pentru starea ficatului, a rinichiului, pancreasului, testare serologica a diverselor boli), dozarea progesteronului pentru momentul optim al montei, analize de urina, fecale precum si dermatologice si chiar histopatologice in urma chirurgiei oncologice.

  ×

  Cabinet veterinar

  Consultatii veterinare

  Iti stam la dispozitie pentru consultatii veterinare

  Te asteptam la cabinetul veterinar MeryVet pentru consultatii veterinare daca ti-ai luat un catel, pentru un control de rutina sau pentru o consultatie pentru o problema specifica de sanatate...

  VACCINARI SI DEPARAZITARI

  Deparazitarea este primul act medical pe care il facem pentru sanatatea animalului de companie.

  Ceea ce nu stiu toti este ca deparazitarea este modul principal prin care putem controla bolile pe care animalul nostru ni le poate transmite. Bolile transmise de animale pot fi foarte grave de aceea un program...

  MICROCIPARE SI PASAPOARTE

  MICROCIPAREA CAINILOR CU STAPAN... OBLIGATORIE?

  Microciparea este o metoda neinvaziva si permanenta de identificare a animalelor de companie, utila in cazul pierderii animalului si obligatorie pentru animalele care sunt scoase din tara...

  ECOGRAFIE

  ECOGRAFIE

  Cabinetul dispune de un ecograf pentru animale de companie, folosit cu succes pentru diagnostic

  ANALIZE DE SANGE

  Analizele de sange pentru animalele de companie au devenit si in Romania o rutina a diagnosticului modern

  Indiferent daca este vorba de verificarea starii de sanatate anuala sau pentru o afectiune specifica, la cabinetul nostru puteti beneficia de analize ale sangelui (hemoleucograma, biochimie - pentru...

  CHIRURGIE

  In cabinetul nostru realizam diverse proceduri de la sterilizari de caini si pisici pana la cele mai complicate

  Folosim o anestezie cu risc minim iar animalutul tau va fi inconjurat de grija pentru a-i asigura o trezire optima si confortabila.